Back to All Events

LES PLEURANTS / BOURGONDISCHE KLAAGZANGEN

  • JANSKERK, Utrecht (map)

GRAINDELAVOIX / BJÖRN SCHMELZER

OVER HET CONCERT: 

Björn Schmelzer krijgt vijf dagen lang de Janskerk tot zijn beschikking als werk- en experimenteerruimte. Hij geeft er concerten en performances met zijn ensemble Graindelavoix, nodigt zijn vriend en collega Paul Van Nevel uit voor een concert-met-boekpresentatie, en leest en debatteert dagelijks tijdens de Huizinga Hours met auteur en hoogleraar Frits van Oostrom over Herfsttij der middeleeuwen. Verder op het programma: vintage John Cage, hartverscheurende Bourgondische lamentaties en een scenische voorstelling rond Samuel Beckett. Schmelzer verzorgt ook een permanente expositie, geïnspireerd op de baanbrekende beeldatlas van Aby Warburg. Onder zijn curatorschap wordt de Janskerk een tempel voor klank-zonder-vrees.

Earlier Event: August 2
FOLLIA PROJECT: On Intimacy
Later Event: August 28
AND UNDERNEATH THE EVERLASTING ARMS